Magus päev :)

16 aprill

Heihopsti :)

Juba tänast hommikut alustasin magusalt ja sõin kaerahelbeputru, mida keetsin koos piima, kaneeli ja riivitud õunaga. :) Pärast panin peale ka kohupiima, et süsikatele ka natuke valku juurde saada.
Maitses hästi, aga kahjuks pean tõdema, et pudrud mu kõhtu kaua täis ei hoia ja kahetsesin pudru söömis otsust juba pärast 3ndat tundi. Ootama pidin kahjuks poole üheni enne kui lõunat saan süüa.

Olen viimasel ajal olnud lõunasöögiga laisk ja valinud retseptide seast endale sellised mida saab kiirelt kokku miksida. Täna sõin lõunaks hoopis kodujuustu koos maitsestamata jogurtiga, kuhu segasin sisse steviat, kaneeli ja õunatükke. Hapukuseks ka paar marja. Seegi maitses nämmalt, aga oleks tahtnud ikkagi midagi sooja.

Kui 4 ajal koolist koju jõudsin, panin kohe vee keema, köögiviljad kapist välja ja supp potti podisema. Tegin endale vahepalaks suure-suure kausitäie köögiviljasuppi  mille tegin tegelikult retseptist "tatar suitsukanaga". Köögiviljadest panin sisse neid, mida saan kavas retseptidele piiramatult juurde süüa. Tatra asendasin porgandiga, sest seda sai rohkem. Kõik potti podisema ja varsti oli maitsev supp valmis. Nii hea oli sooja toitu süüa.

Külmkappi vaadates ootas mind hunnik kohupiima, seega otsustasin võtta ette "banaani-kohupiimapannkoogid mandlijahuga" retspti. Viimasel ajal ei meeldi mulle retsepte niisama teha, vaid natuke krutskit keerata. Pannkookidest said hoopis Õuna-sõõrikud või siis õunad taignas. :)
Ohh, see jääb kindlasti mu üheks lemmikuks.  Välimuselt ei tulnud nad kõige esinduslikumad, aga maitse viis keele alla. :)
Retsept :  
Tainas:
2 muna 

pool pk 0- 0,5 % kohupiima 


2-3 spl mandlijahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
0,5 tl piparkoogimaitseainet
steviat. 

Täidis :
1-2 õuna.  







Mikserda kõik taignas olevad koostisosad ühtlaseks massiks. Pane 10 minutis külmkappi. Samalajal valmista ette õun. Eemalda südamik ja koori. Lõika 0,5 cm paksused kettad.
Soojenda ahi 180 kraadi juurde. Kasta õunaviilud taignasse ja seejärel aseta ahjuplaadile. Küpseta ahjus kuni sõõrikud on pruunid. Võid ka praadida pannil kookosrasvas.
Naudi !   Minul jäi tainast ühe õuna jaoks natuke palju, seega küpsetasin üle jäänud riivitud suvikõrvitsaga kookideks. 



Ilusat õhtut ja head katsetamist ! :) 


You Might Also Like

2 kommentaari

  1. Kõik väga kena, kindlasti võtad alla jne. A miks sa kogu aeg neid stevia ja zelatiini põhjal kooke sööd? Nagu sellist otsest vitamiinirohket toitumist siit ei kuma. Leidlik, seda küll, suhkruta kooke teha, aga..kuidagi imelik:D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma ei söö ju neid koguaeg, kui olen 2 korda proovinud. Lihtsalt on see vaheldus niisama müslit kausist süüa. Pluss minu päeva toit on tavaliselt väga mitmekesine ja vitamiinirohke. Teen kogu päeva toidud kava järgi, kus on arvutatud välja toitainete tasakaalud ja kalorid.
      Steviat kasutangi koguaeg suhkru asemel. :) See, et ma jagan vahel ideid kuidas teha suhruta kooki, ei tähenda, et ma neid igapäev söön. :)

      Kustuta

Subscribe