Suu magusaks!

04 juuni

Hei !
Täna muutsin oma blogi natuke lugejasõbralikumaks ja samal ajal tutvusin selle bloggeriga ka lähemalt. Ma ei oska siin väga midagi teha ja siis avastasin "maid "ja võimalusi.
Panin ka header'i alla lehed, kus räägin endast ja oma kaalulangetus protsessist.

Tunnen, et täna oleks teile nii palju rääkida, aga avastasin, et pole teiega jaganud veel paari retsepti, mida juba instagrami jälgijad ammu näinud on ja pikisilmi blogisse ootavad. :) Kõigile suured vabandused. Mu instagram on https://instagram.com/helena_k6ivsaar/

Seega täna jagan teiega paar toredat retsepti ja homme  või ülehomme kirjutan ka elutähtsatest asjadest ja TRENNIST!

Kui sul on jäänud veel vedelema talvest mõni kõrvits, siis oleks õige aeg teha kõrvitsamuffineid, et rabarberile ruumi teha.

KÕRVITSA-ÕUNA MUFFINID. (1 inimesele)


Kõrvitsapüree:
2 peotäit kõrvitsat                                

piparkoogimaitseaine
kaneel
stevia

Muffinid:
2 muna
alla poole paki RASVATUT kohupiimapastat
2-3 spl riisijahu
küpsetuspulber
1 väike õun
kõrvitsapüree (u 7 dl)
kaneel
stevia
rabarber( soovi korral)

Kate:
Rasvatu kohupiimapasta
stevia
kaneel



Kõigepealt valmista kõrvitsapüree.( võid kasutada ka olemasolevat) Püree jaoks puhasta kõrvits, viiluta ja pista ahju. Peale võid raputada kaneeli. Küpseta kuni kõrvits on pehme. Pärast püreesta pehme kõrvits ja lisa maitse järgi kas piparoogimaitseainet või steviat.

Vahusta munad steviaga tugevaks vahuks, seejärel lisa riisijahu, küpsetuspulber ja kõrvitsapüree. Veel sega taignasse kohupiimapasta, püreestatud või peeneks hakitud õun ja rabarber. Maitsesta kogu asja kaneeli, stevia ja piparkoogimaitseainega.

Määri muffinivormid kookosrasvaga ja küpseta muffineid 180 kraadi juures u 15-20 minutit, kuni need on pealt pruunid. Lase natuke jahtuda ka aseta iga muffini peale tl kohupiima. :)


Edasi liigume rabarberite juurde :)

Rabarberi-maasikakeedis koos melissi ja kohupiimaga.
Antud retsept sobib neile, kes igatsevad väga tervislikku varianti rabarberikissellist. :)


Keedis:
3 sektorit õuna
1 peotäis maasikaid
1 suur vars rabarberit
meliss
stevia
kaneel
keedetud vett

Peale:
Lahja kohupiim
Kookoshelbed







Pane potti rabarberitükid, õunatükid ja maasikad ja paar lehte hakitud melissi. Lisa natuke vett ja keeda seda vaiksel tulel, kuni saavutad soovitud konsistentsi. Saad magustoidu paksust määrata vee kogusega. Maitsesta stevia ja kaneeliga.

Peale pane kohupiima ja raputa sinna kookoshelbeid.



Kuna loodetavasti tulevad varsti soojad ilmad, siis kaasneb ka sellega meeletu jäätise isu. Järgmisena annan teile kaks kavalat retsepti, kuidas teha kiirelt valmis supermaitsvad jäätised. Tuleb ainult hoida sügavkülmas banaani, ananassi või muid puuvilju ja marju enda vabal valikul. :)

Jäätis nr.1 ehk BANAANI-VAARIKAJÄÄTIS. 
Retsept :                                   

1 suur banaan
pool peotäis vaarikaid
rabarber
kaneel

Külmuta banaaniviilud kotiga sügavkülmas. Samuti pane sügavkülma ka peotäis rabarbereid ja vaarikad.  Soovitav on neid hoida seal üleöö.
Purusta/blenderda koostisosad ühtlaseks. Muutub väga kreemjaks ja maitseb paremini kui tavaline jäätis.








video
















Jäätis nr.2 ehk PINA-COLADA ICECREAM. 
sobib ideaalselt vahepalaks.

Koostis:
natuke üle poole paki lahjat kohupiima    
1 peotäis külmutatud ananassitükke
2-3 spl kookoshelbeid


Külmuta eelnevalt ananassitükid. Blenderda/purusta kohupiim koos külmutatud ananassiga ja lisa kookoshelbed. Võid asetada veel segu külma, aga tavaliselt muutub jäätise konsistents kohe tahkeks, tänu külmutatud ananassile. :)



Mina külmutan oma ananassi alati ära, sest seda on meeletult hea lisada smuutidesse ja muudesse magustoitudesse. Jäätises võid ka ananassi asemel kasutada külmutatud marju või misiganes puuvilju. :)







Juba järgmises postituses räägin teile oma trennidest, ühest hulljulgest otsusest ja jagan ka meeletult ägeda soolase retsepti. :) :)

Kohtumiseni !

NB! Vahetasin ka oma blogi nime ;)

You Might Also Like

2 kommentaari

  1. Väga lahe, et sa enda kaalulanguse niimoodi ühte kohta panid. Hea kohe jälgida (peaks ise ka oma blogi üle vaatama).
    Mina tulin sind lugema just seetõttu, et sa jagad imehäid retsepte - suured aitähhid minu ja mu abikaasa poolt sulle! Mõlemal kõhud täis ja meeled rõõmsad peale head toitu.
    Kaalulangetajana sind esialgu väga tõsiselt ei võtnud. Vaatasin, et sa ju nii sale, mida sa virised. Aga nüüd sinu kaalulanguse teekonda vaadates on mulje hoopis teine. Tubli! Väga tubli lausa!
    Ja see Siim tundub igati väärt mehepoeg ;) Lase samas vaimus edasi!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Suur aitäh sulle :)
      Siim on tõesti kullatükk ! (L)
      Ma üritan ikka eesmärgini jõuda ilusti :)

      Kustuta

Subscribe