Lasva jõe- ja järvejooks

20 august

Tänases postituses kirjutan lõpuks Lasva jõe- ja järvejooksust, mis toimus küll juba laupäeval, aga viimased päevad on olnud väga kiired ja emotsiooniderohked. Nimelt toimus teisipäeval Coppa della Maga modelli finaal ja eile käisin emaga fotosessioonil. Sellest juba järgmises postituses..

Lasva jõe- ja järvejooks toimus 15.august. Samal päeval oli ka Rakveres ööjooks, aga Võrumaalt Rakverre sõita tundus päris vaevarikas. Seega oli minu õnneks Võrumaa pikamaajooksu sarjast üks jooks just samal päeval ning minu kodust 5 km kaugusel. Võrumaa pikamaajooksu sarjas oli Lasva jooks 8s 10st. Kahjuks ei õnnestunud mul teistele jooksudele kuidagi jõuda, sest ALATI oli midagi ees.


Hommikul ärkasin juba kell 7, sest kodus käis samalajal silotegu ning Siimule oli ka vaja hommikusöök valmis teha. Ise jõin ma kõigepealt klaasitäie sooja sidrunivett ja pool liitrit teed. :) Mõtlesin hommikusöögiga veidike oodata, et kõht enne jooksu tühjaks ei jõuaks minna.

Keetsin hommikuks kiirelt putru ja kõrvale soolakurki, tomatit ja porgandit. Puder on keedetud vee ja kohvikoorega ning tegelikult peaks veel kõrvale käima kodujuust või kohupiim, aga selle jätsin ma pärast jooksu söömiseks. 

Tundsin ennast väga puhanult ja hästi. Eesmärgiks ei võtnud ma jooksul ennast tühjaks joosta, vaid nautida seda 12 km, vahelduvat maastikku ja ilma. Algselt oli lubatud rada 11 km, millega ma ka arvestasin, aga 12 km polnud ka hullu.

Sättisin ennast riidesse ja lasin Siimul pilti teha. Ma tark laps ronisin muidugi küüni heinapallide otsa ja sealt alla tulles, oli hein mu spordipükste ja tossude ja pluusi küljes. Sügeles igalt poolt ja juba kirusin ennast, et miks ma igale poole ronima pean. :D Õnneks nokkisime Siimuga mind heintest puhtaks ja sain juba Lasvale jooksule sõita.


Liikusin Lasvale tunnike varem, et teha sooja, otsida ära stardinr ja natuke sõpradega juttu ajada. Enne Maijooksu olin ma närvis, aga täna närvi polnud. Võibolla natuke, sest teadsin, et finishis on sõbrad ootamas ja siis pidi ju head nägu tegema ja mitte välja näitama, et tegelikult on kuumus minuga 1:0 teinud.
Nii algaski soojendus.Stardikoridori minnes tundsin kuidas pulss hakkas tõusma ja närv oli rohkem sees. Esimesed 500 m kulgesid mööda põldu ja alguses oli kohe väga raske joosta. Ei armasta mööda konarlikku maastiku jooksmist kohe üldse. Seejärel suundusime jooksma kergliiklusteele, kus möödusid meie esimesed 4 km.  
Viiendal kilomeetril möödusin oma vanaema majast ja minu suureks õnneks oli ta veekannuga tee ääres ootamas. See oli sellel hetkel maailma parim vesi, sest janu juba tappis ja joogipunkt oli kilomeetri kaugusel. Aitäh, armas vanaema ! Sa olid elupäästja.
Pärast joogipunkti läks rada käest ära. Asfalt muutus vaheldumisi põllu-, metsa ja kruusateeks. Nägin silti 7km ...... VEEL ! Mismõttes ?? Sel hetkel mõtlesin, et täitsa lõpp.. MIKS ?? Miks see päike paistab nii hullult ja miks mul jälle see janu peab olema ??

Järsku tundsin jalgades kergemat tunnet. Möödusin nendest, kes olid alustanud jõhkra tempoga ja nüüd oli kops koos. Kahju oli neist. Hoidsin oma tempot stabiilselt u 5:30-5:40/km. Täpselt selline tempo, et jõudsin joosta ja nautida. Pulss oli küll kõrge, aga see läheb ärevusest mul alati kõrgele.

Lõpu kilomeetrid möödusid liueldes kuni hakkasin jõudma finišisse. Selle asemel, et teha lõpuspurti tee peal, olid viimased paarsada meetrit jälle mööda põldu. Siiski suutsin ennast kokku võtta ja kiirendada.


Finišis pakuti vett ja saiakest, mille ma ka lahkesti vastu võtsin, sest jooksuga olin ma kaotanud üle 900 kcal. :) Väike amps enne autasustamist kulus väga ära.

Sain kokkuvõtteks N18 vanusegrupis parima ajaga jooksjaks ja samuti olin valla kiireim naine! :)
Nüüd ehib mu medali kogu esimene jooksuga teenitud medal ! :)
Kokkuvõtteks võin öelda, et rada oli päris raske, sest olen harjunud jooksma asfaldil ja kruusa peal. Samas oli lõpetades väga rõõmus tunne ja tore jooks oli!
Nüüd pingsalt Tallinna Maratoni ootama :)

DISTANTS: 12,5 KM
AEG: 1h07:18.6
Üldkoht:  114
Koht  N18: 1
Koht Naised : 33
Kesk. km aeg: 5:36 
You Might Also Like

0 kommentaari

Subscribe