Patuvaba oktoober- tervislik patukas

11 oktoober

Õhtust, armsad lugejad!
Leidsin praegu ruttu-ruttu tee blogini, sest lubasin, et pühapäeviti hakkan jagama teile tervislikkudeks patukateks retsepte. Kõlab kui tore lubadus??
No olgu peale, tegelikult mul on teie jaoks midagi küll. Hetkel pilte vaadates, sööksin vist need ka ära, sest täna tuli ahjust välja parim asi, mida ma eales söönud olen!

Daamid ja härrad! Lubagem esitleda teile "Banaanileiba" 
Olgu-olgu, tegelikult on teda paslik nimetada hoopis banaanikeeksiks, aga kuna ka inglise keeles nimetatakse teda nimega "bananabread", siis on ka minu keeks leiva nimega. Eriliseks teeb ta see, et ei sisalda rafineeritud suhkrut ega nisujahu. Täna kasutasin üle pika-pika aja jälle mett ja kookosjahu. Samuti ostsin ka spetsiaalselt selle  leiva tarbeks ka pähklivõid, mis oli halvim otsus, kuna see on lihtsalt niiiiiiiiiiiiiiii hea ja sõltuvust tekitav. Kohutav lihtsalt. Muidugi, leiva sees oli ta SUUUREPÄRANE!

Banaanileib on tänapäeval tervist austavate inimeste seas mega suur hitt. Kindlasti on üks põhjus selles, et ta on meeletult maitsev ja seal juures ka tervislik. Teine põhjus on ka väga lihtne valmistamine.  Ma usun, et sellest saab teie patukordade lemmik, sest saate maiustada, aga samas ka hoolida tervisest! :)


Pean mainima, et ainuke "eeltöö" on hoida leiva jaoks 4 banaani seni kuni need lähevad pruuniks ja mõnusaks. EHK KASUTA LEIVAS ERITI KÜPSEID BANAANE!

RETSEPT: 

125g kookosjahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl kaneeli
1 tl vaniljet
peotäis purustatud india pähkleid
soovi korral seemneid
4 muna
4 banaani
40 g maapähklivõid
40 g võid/kookosrasva
50 g mett

0,25 tl soola

SERVEERIMISEKS: 
Coppa della Maga suhkruvaba jäätist 




  • Soojenda ahi 180 kraadini
  • Sega omavahel kookosjahu, küpsetuspulber, kaneel, sool ja pähklid
  • Purusta kahvliga banaanid ja lisa neile munad.
  • Sulata pliidil või mikrolaineahjus pähklivõi, mesi, kookosrasv/või ühtlaseks
  • Lisa kookosjahusegule purustatud banaanid, munad ja meesegu
  • Sega ühtlaseks massiks 
  • Määri vorm kergelt võiga ning raputa üle kookosjahuga
  • Küpseta ahjus umbes 45 minutit kuni 1 h. Leib peab jääma seest mahlane ja natuke niiske(mitte toores) 
Mina serveerisin oma sooja leiba koos Coppa della Maga vaniljejäätisega, kuna tundsin, et on vaja kõrvale midagi mahedat ja neutraalset. Kookosejäätise jätsin kappi mõnda teist korda ootama. Pean ütlema, et jäätis oli mega kreemjas ja tõeliselt hea vanilje maitsega, kuna sisaldas ehtsaid vaniljeseemneid. Oeh, see oli ausalt väga hea. 


Mainin veel seda, et kook pole tervelt üksi sulle ära söömiseks, vaid piirdu 1-2 viiluga :)
Ka tervislikud asjad pole suurtes kogustes head. Näiteks nagu Heikki Mägi ütles oma loengus, et kui süüa ära igapäev 13 kg kapsast, võtame 4 kuuga juurde 10 kg. SEEGA, ALATI ON ASI KINNI KOGUSTES! :) :) 
Täna käisin muide jälle pilateses ka ja pean ennast kiitma, sest seekord võtsin kaasa 2 matti. Vedasin need kaasa, sest eelmisel korral oli sabakondil niiiiiii valus.Üks neist mattidest oli selline, mida saab voltida, seega sain sabakondi alla natuke paksemalt matti panna ja trenn oli hulga mugavam ja mõnusam.

Igaljuhul, ma loodan, et naudite oma õhtut ja teiega kohtume alles järgmise nädala lõpul, sest kardan, et nädalasees olen üpris hõivatud. Nimelt on "rebastenädal" ja saan olla lõpuks Jumala rollis.  Soovige siis edu ;)

tsau-pakaa!

You Might Also Like

0 kommentaari

Subscribe