2015 kokkuvõte ja uueaasta eesmärgid

03 jaanuar

Head uut ja särvat aastat, armsad lugejad! :)
Minu rõõmuks katab Võrumaal valge lumevaip maas ja nii mõnus jõulune tunne on.

Käisin juba isegi ühel päeval lumelauaga sõitmas :) :)
Mõtlesin, et sellel talvel pole vaja uut jopet ostagi, aga siiski tundub, et talv ikkagi jõudis.
Mäele panin 6 aastat vana jope selga ja olin nagu lumememm :D

Võtsin juba mitu päeva hoogu, et teha siia väike aasta kokkuvõte, kuid siiski jõudsin otsusele, et seda ei tule.
Võin pidada aastat 2015 ülimalt edukaks ja huvitavaks aastaks. Ma saavutasin enamat, kui ma oleks osanud loota. Kahjuks ei kujunenud küll aasta lõpp selliseks, nagu ma oleks lootnud, kuid uuel aastal uue hooga, eks!?! :)
Kopeerin siia oma postituse, mida jagasin enda isikliku Facebooki seinal. :) Sain sinna pandud kõik vajaliku. :)

Võin öelda, et 2015 oli lihtsalt metsik ja samas ka üks parimaid aastaid mu elus. Olen tuttavaks saanud nii paljude inimestega ja mulle on avanenud meeletult uusi võimalusi. :)
1. Esmalt olen muutnud oma välimust kardinaalselt ja tänu sellele on mu enesekindlus tõusnud lakke. Hakkasin pidama edukalt blogi ja katsetama tervslike retseptidega. 
2. Hakkasin armastama jooksmist ja sporti. Läbisin septembris oma elu esimese poolmaratoni! JUHHHUUU!!! 
3. Osalesin modellikonkursil, kus läks üllatavalt hästi ja sain finaali ning eripreemia. Coppa della Maga modellikonkurss avas mulle võimaluse osaleda ka moeshowl, mis oli minu jaoks uudne ja elus oodanud, et sinna saan.
4. Saavutasin "Eesti Parima Pudrumeistri 2015" tiitli, millega kaasnes palju auhindu ning külastus Ringvaatesse ja StarFm'i. Tänu sellele on minuga koostööd teinud nii palju erinevaid inimesi ja firmasid alustades Herkuless Eestiga :)
5. Töötan alates novembrist Fitlapis ja minu retsepte saavad katsetada ka Fitlap.ee veebipõhise treening- ja toitumisnõustajaga liitunud inimesed. 
6. Ma olen enda üle nii põrgulikult uhke. 
7. Ma sain aru, et mu ümber on nii toredad ja toetavad inimesed.Kui soovid vaadata säravamaid hetki, mu aastast, siis on need kõik olemas minu vanemates blogipostitustes. :) 

Aastalõpp läks minul rivist välja, sellega kaasnes kaalutõus ja rahulolematus. Igal hommikul ärkan mõttega, et täna tuleb hea päev ja olen jälle "endine" mina, kuid ikkagi suudan poole päeva pealt söögiga metsa minna. Ja magusasõltuvus on ka lihtsalt metsik. :)
Kevadel olin real, kuna elasin täiesti eraldi ja ostsin endale külmkappi ainult vajaliku ja muud ahvatlused puudusid. Nüüd on nii Võru kodus kui ka Siimu juures iga nurga peal midagi head.
Täiesti kohutav, kuidas iga asi, tundub nii hea ja tahaks koguaeg kõike näksida. Mul pole elu sees nii hullu kommet olnud :(
Kui veel septembris ja oktoobris olid mu kõhul lihased, siis nüüd pole neid enam kusagil. Ma üritan sellest nõiaringist ruttu välja saada, sest ma tõesti ei taha enam olla selline, nagu kunagi :)

Vana-aasta õhtu oli toitumise koha pealt katastroof. Sooja söögi sõin kava järgi ja pakkusin kogu lauale täidetud paprikaid, mis meeldisid kõigile väga :)
Aga kui jõudsime snäkilaua taha istuma, siis käis vahet-pidamata üks söömine ja näksimine. Niiet, isegi täna oli kaalule astudes selline tunne.Valasime ka tina ja minu kuju oli ainus, millelt ei suutnud keegi midagi välja lugeda. Selline ühtlane sigri-migri.
Siiski leidsin sellele ka tähenduse ja usun, et kirjeldab minu aastat hästi, kuna tulemas on paljud elus väga tähtsad muutused.

Sigri-migriline kuju tähendab, et su elus on tulekul segane periood ja pead hästi järele mõtlema, missugust teed valida.

Õnneks on alanud uus aasta trenni mõttes edukalt. :) Ka vana-aastaõhtul käisin jooksmas ja tegin seda ka ühe teise eesmärgiga. Nimelt korraldab Marathon100 iga kuu SUUNTO virtuaaljookse, kus saad ka osaleda sina. :) Uuri lähemalt marathon100.com, või otsi üritus üles Facebookist. :)
Seekord võtsin -12 kraadise krõbedaga ette 10 km jooksu.

Taaskord on mu vana jooksujakk suureks jäänud ja külmaga pidin ruttu laenama ühe paksema jaki Siimult. Kahjuks ei lasknud see üldse õhku läbi ja üpris piin oli joosta. :)

Samuti käisime 1.jaanuaril Siimuga kohe ühel 12km'sel ringil kõndimas. Nii mõnus karge ilm oli ja külm näpistas põski. Just see mulle talve juures meeldibki. :)

Eile sattusin üle mitme pika aasta (ma arvan, et vähemalt 5-6 aastat)  taas Võru Spordikeskusesse trenni tegema. Kuna kraadiklaas näitas väljas -18, siis ei tulnud väljas jooksmine isegi päevakorda.
Läksin siis kergejõustikuareenile ennast liigutama. Tegin 40 minutilise intervall-jooksutrenni. See tähendab, et tegin tavalise jooksu vahele kiireid lõike ja kiirendusi. Üks viga siiski oli. Ringe joosta oli üpris igav. Peale minu oli seal veel jooksmas üks ProRunneri jooksuklubi jooksmas ja paar tükki tegin jõutrenni, seega laupäeval väga palju rahvast sportimas polnud.

Siit ka küsimus: Kas keegi on ProRunneri liige ja räägiks mulle oma kogemustest? Samuti tahaksin nõu, kust saada head jooksu treeningkava :)

Jooksmine on küll taas päevakorras ja paika on ka pandud 2016 aasta jooksuvõistlused, kus tahaksin osa võtta. :)

Minu igaaastane rutiin on koostada endale uueks aastaks nimekiri.
Mõtlesin, et seekord teen räägin hoopis oma nimekirjast videos. :)
NB! Vabandan halva kvaliteedipärast, aga mu telefon ja selfie-stick ajas oma asja päris hästi ära. :)

Anna kommentaarides teada oma uue aasta eesmärkidest ja ka sellest, kuidas sulle videoblogi meeldis :) 


You Might Also Like

8 kommentaari

 1. Mul on ka pikalt olnud plaan minna Võru spordikasse omaette intervalljooksu tegema.. alati olen mõelnud, et veidi imelik, et äkki keegi vaatab imelikult, et seal rajal sellist asja teen, ei? Kas sul oli mingi kindel kava selle jaoks või tegidki lihtsalt vaheldumisi? Ma leidsin Hers Fitnessist ühe asjalikuna tunduva kava, aga ei tea jällegi millega sekundeid kõige mõttekam oleks mõõta? Igaljuhul ajasid mulle isu peale, pean vist ikka homme end kokku võtma :D

  VastaKustuta
 2. Tegin 3-4 ringi rahulikult ja siis 1 ringi väga kiiresti :) Suvel tegin hoopis stopperiga :) kindlat kava pole, saad intervallid ise paika panna :)

  VastaKustuta
 3. Helena sinu blogi avastasin ma millalgi möödunud aasta suvel ja peale seda avastust jälgin ma hoolega sinu postitusi :)
  Mulle väga meeldis sinu seekordne videopostitus...mõnus vaheldus,sest teiekord on endalgi juba silmad väsinud lugemisest ja siis on lihtsalt hea vaadata ja kuulata. Loodan et sinu uusaasta eesmärgid täituvad ja hoia ikka pea püsti ning naeratus näol :)
  Oled väga tubli!

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Ma üritan anda parima :) Ma olen väga rõõmus, et oled mu blogini tee leidnud :)

   Kustuta
 4. Ma panin tähele, et kasutad Garmini kella, mistõttu eeldan, et kasutad ka garmin connecti keskonda. Seal on olemas väga head jooksukavad algajatele, keskmise tasemega jooksjatele ja edasijõudnudtele. Viska pilk peale :)

  VastaKustuta
  Vastused
  1. Aitäh nõuande eest! Uurin kohe järele :)

   Kustuta
 5. Hei!

  Kust see imeline punane kleit pärit on muidu, mis pildistamisel kandsid? :)

  VastaKustuta

Subscribe