Vahvlid ja masinad

08 detsember

Juba natuke aega tagasi sain varajase jõulukingi osaliseks, millest unistasin juba ammu-ammu. 
Mul pole kunagi vist kodus korralikku vahvlimasinat olnud. Ahjaa, õigus, Võrus mingi hetk oli ja see tegi selliseid õhukesi ümaraid vahvleid, mis ei kippunud ikka kuigi krõbedad olema ja vahvlimasin lakkas ükshetk töötamast ka.  

Niisiis vesistasin koguaeg, kui keegi pani instagrami vahvlipilte, aga endale ma masinat kuidagi osta ei raatsinud ja koguaeg läks meelest ära ka, kui kuhugi tehnikapoodi sattusin. Kuigi need vanaaegse VOLTA või ESTA masinaga tehtud vahvlid on ülinjämmad, siis mina unistasin just pehmetest vahvlitest. mmmm..... 



Aga kui midagi väga tahta, siis juhtub imesid...
Minu siiani olematu kuuse alla potsatas ehtne vahvlimasin. Jah, just selline, millega saab küpsetada megapehmeid vahvleid ja teeb need pealt kuldseks ja krõbedaks. Räägin sellisest isendist nagu WMF Lono vahvlimasinast. LINK SIIN!




Oi, ma olen selle masina üle õnnelik! Pidin kohe esimesel õhtul järele katsetama, kas asi ikka toimib nii nagu peab.
Minu suureks rõõmuks on sellel masinal mittenakkuv küpsetusplaat, millega on väga mugav küpsetada ka proteiinipannkoogi jahust tehtud tainast, ilma, et see oleks lihtsalt üks nätske plönn. Vahvlid tulid isegi sellega väljast krõbedad ja seest pehmed. 



Kuna mul pole ka võileivagrilli, siis saan vahvlimasina vahel teha ka suurepäraselt sooja võileiba ja praadida isegi kanafileed. Kui nüüd ausalt räägin, siis proovisin isegi piparkooki seal vahel küpsetada :D Tuli välja küll ;) Kõhulihastega piparkook :D 

Mõtlesin, et jagan teiega ühte retsepti ka, aga seekord pole see üldse  mitte magus, vaid hoopis soolane. Minuga on küll vahepeal nii, et kui tahan midagi hästi head, siis on see sageli soolane toit. 



Soolased vahvlid singi ja juustuga (2 pirakat vahvlit)

  • 2 muna
  • 50g odrajahu
  • 100 ml piima
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • soola 
  • peale kanafileesinki, suitsujuustu ja rohelist sibulat. 

Klopi muna lahti ja lisa sellele piim. Sega odrajahu küpsetuspulbriga ja sega see ülejäänud koostisosade hulka. Maitsesta soolaga. Lase taignal 10 minutit paisuda ja küpseta vahvleid kuni need muutuvad pruuniks. Riivi suitsujuust ja tükelda kanafilee. Laota vahvlile ja aseta peale teine soe vahvel. Nii sulab juust mõnusalt kahe vahvli vahel ära. Peale haki rohelist sibulat.


Igatahes mina olen vahvlimasinaga ülimalt rahul ja see on igat oma senti väärt. Muidugi leiab Greenteki kodulehelt ka veel teisi WMF kodumasinaid, mis on samamoodi väga mõnusa disaini ja värviga, mis sobivad igasse kööki.

Uuri lähemalt sellelt lingilt - http://www.greentek.ee/

Ma usun, et kvaliteetne vahvlimasin teeb rõõmu nii suurtele kui väikestele, seega idee kingipakki pistmiseks.

Aitäh Greentekile mega toreda kingi eest! Tõesti super tänulik ja õnnelik, sest nüüd saan pühapäeval Siimule ka vahvleid küpsetada :)

PS! Ja retseptiraamat on valmis! Kindlasti sobivad ka sealsed pannkoogi retseptid vahvlimasina vahele pistmiseks! :)

You Might Also Like

2 kommentaari

  1. Ma sain ühe restoranis vahvleid kus oli taignasse pandud juust, peekon ja tüümian (need olid patused vahvlid :) - imehead ). Peaks proovima sinu retsepti ka sellise ideega :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, alguses tahtsin panna ka juustu taignasse! See muutub seal mega mõnusalt krõbedaks :)

      Kustuta

Subscribe