Retsepti-teisipäev: Mahlane õunakook

07 veebruar

Koogile-koogile!!!!
Huuh... Ma ei tea, ma pole vist kooki küpsetanud...hmmm.. augusti lõpust saadik. Jah, minu arvates pole mu ahjust tulnud pärast retseptiraamatule joone alla tõmbamist ühtegi tervislikku kooki. Mitte, et mulle koogid ei meeldiks, kaugel sellest, lihtsalt ma ei suutnud enam küpsetamisest selleks hetkeks rõõmu tunda. 

Pühapäeval saatis vanaema Võrust mulle kotitäie magusaid õunu, mis tahtsid hästi ruttu ära söömist. Kuna ma niisama poleks jõudnud neid nahka pista, siis juba mõtlesin, et kindlasti lähevad jälle pooled raisku. Nii tobe on toitu ära visata, missest, et need on täitsa maaõunad ja pole poest ostetud, aga ikkagi. 

Eile käisin poes ja siis jäi piimaletis india pähkli piima otsides silma hoopis lahja kohupiim, mis polnud minu poekorvi rännanud vist juba alates novembrist. Silme ette tulid ka aknalaual nukrutsevad õunad ja nii oligi kindel plaan kooki hakata küpsetama. 

Lisaks nägin  poes veel  ilma suhkruta virsikupüreed, mistõttu lisasin ka seda koogi sisse. Andis mõnusa maitse ja tegi täidise mahlaseks.





Ja muidugi ei saa seda unustada, et valmistada on seda imelihtne ja põhi maitseb nagu kaeraküpsis!
Kõige kergem on põhja jaoks kasutada blenderit/köögikombaini/ nutribulletit. Kui neid pole, siis kasuta kaerahelveste asemel kaerajahu ja banaanist saad kahvliga ka jagu.

Juba ahju pannes oleks seda heameelega süüa tahtnud.


Mahlane õunakook
Põhi: 

  • 110g täisterakaerahelbeid
  • 1,5 küpset banaani 
  • 50g pähklivõid 
  • 0,5 tl kaneeli 
  • 1 tl küpsetuspulbrit 
Täidis: 
  • 3 muna
  • 400g lahjat kohupiima
  • 200g virsikupüreed
  • 60g mett 
  • 30g kookosjahu
  • 300g õunaviile
  • ohtralt kaneeli 
  • natuke steviat
  • vaniljepulbrit/pastat
Põhja jaoks blenderda kaerahelbed natuke peenemaks ja vala peenestatud kaerahelbed kaussi. Järgmiseks lisa blendrisse banaan ja pähklivõi ning blenderda ühtlaseks massiks. Sega mass juurde kaerahelvestele ja lisa veel kaneeli ja natuke küpsetuspulbrit. Suru tainas ühtlaselt 26 cm koogivormi põhja ja eelküpseta 200 kraadi juures 10 minutit. 

Täidise jaoks mikserda munad kergelt vahule. Lisa sinna kohupiim, mesi,virsikupüree, kookosjahu ja vanilje. Soovi korral veel natuke steviat, et kook tuleks magusam. Vala täidis koogipõhjale ja lao peale õunaviilud. Viimasena raputa peale ohtralt kaneeli. 

Küpseta kooki 180-200 kraadi juures 40-45 minutit. 

100g kooki:
151 kcal
17,6g süsivesikuid
4,2 g rasva
10g valku 


Pildil ongi 100g tükk :)





Head maiustamist! :) 

You Might Also Like

0 kommentaari

Subscribe