Leivakreemist ja sünnipäevast

06 detsember

   Ossapoiss, kui kiiresti jälle aeg lennanud on... Viimastel nädalatel on ka unetunde keskmisest vähem olnud, seega tunnen ennast praegu kuidagi eriti loiu ja väsinuna. Eelmisel nädalal ei käinud isegi jooksmas, kuna lasin natuke kehal puhata, sest üleeelmise nädala keskmised unetunnid olid sinna 3-6h juurde. Aga öeldakse, et inimene taastub 1st magamata ööst 2 nädalat, no kui neid magamata öösid rohkem on, siis ilmselgelt on mul veel ka praegu väss peal.


Teate, ma suutsin eile õhtul olla jumala pahane, sest ma tahtsin hullumeelselt õhtuks suppi süüa, aga mul polnud kodus mitte midagi, millest seda teha. Siis vaatasingi kurja näoga, kuidas J mõnusasti oma smuutit luristas ja panin torisedes köögiviljad pannile, sest mitte millegi muu järele ei isutanud.

Suutsin nädalavahetusel vist kuunormi jagu liha sisse süüa, sest mu ema juubelil oli lihtsalt ulmeliselt kift toit ja kokk Joel Helekivi tegi elaval tulel pardirinnafileed ja veiseantrekooti. No ma pole midagi sellist enne sünnipäevadel näinud.
Lisaks polnud klassikalist "pikka lauda", vaid mõnus külmlaud kreisilt ägetate toitudega ja tantsuplats, kus käis korralik retrodisko. Plaadikeerutajad olid peos samamoodi sees, kui kõik teised. No ülisuper nädalavahetus oli. 



Retro-kiirabi


Peaaeegu terve pere koos- tervitused keskmisele õele Saksamaale! Tule varsti Eestisse ka! 
Kleit: Liina Stein


Pildile jäi natuke imemaitsvat külmlauda ka.


Aga tegelikult ei tahtnud ma mitte ema sünnipäevast rääkida, vaid tegelikult oli plaanis jagada teiega ühte retsepti, mille pildi panin teile ahvatlemiseks ka ühel päeval blogisse.

Tegemist on klassikalise eestlastele tuntud leivakreemiga, kuhu sisse saab jõuluhõngu lisamiseks lisada ohtralt kaneeli ja piparkoogimaitseainet. Serveerida võib magustoitu kohupiimakreemiga, et lisada toidule natuke ka valku juurde, aga samas ei keela keegi nautida seda ka külma piima või glögimaitselise jogurti või piparkoogimaitselise kohupiimakreemiga. No njämmm!

Ahjaaa! Sain Balti Jaama turul käies maitsta Muhu Pagarite jõululeiba, kuhu sisse olid poetatud rosinad ja maitsestatud jõuluvürtsidega. Seega kui see leib teie kätte juhtub, sobib see ka siia magustoidu sisse imeliselt.




Mõnusalt kaneeline leivakreem

300g mõnusat rukkileiba (minu lemmik Muhu leib)
4-5 õuna
1,5l vett
2-3tl kaneeli
1 tl piparkoogimaitseainet
meelepärast magustajat (mulle meeldib siin mesi ja datlisiirup)
riivitud sidrunikoort
soovikorral rosinaid või datleid ka

Pane leivatükid 10-15 minutiks vette likku. Tükelda õunad kuubikuteks Lina leotatud leivale õunakuubikud ja kaneel,piparkoogimaitseaine ja magustaja. Keeda umbes 15-20 minutit ja vajadusel lisa juurde vett. Siidisema tulemuse saamiseks püreesta leivakreem saumiksriga. 
Serveeri kohupiimavahu või piimaga.  



You Might Also Like

0 kommentaari

Subscribe