Jaanuari supiretseptid- osa 1

06 jaanuar

Viimased päevad on päris töised olnud. Saime Skuupi kodulehe valmis ja pildistasin viimased 3 päeva menüüsse tootefotosid. Okei, no pildistamine ise ei vōtnudki nii ulmeliselt aega, aga hilisem töötlus oli päris korralik pusimine. Sest otsustasin photoshopis pilte kokku lõigata ja taustale veel endajoonistatud illustratsioone panna. Salatipildi kokkulõikamisel tahtsin lihtsalt metsa joosta ja natuke karjuda,kui neid rukkolalehti ükshaaval ja täpselt lõikama väljalõikama pidi, et ilus jääks. Aga tehtud ta sai ja panen teile ka paar pilti siia. Ülejäänusid vaadake skuup.ee lehelt ja cateringi menüü on teile vaatamiseks üleval, seega kui ägedat tervislikku toitu oma üritusele tahate, siis laske aga tellimustel tulla.



Ja siis eile suutsingi terve päev kodus olla ja istuda, niiet õhtu lõpuks oli reaalselt tagumik jumala valus. Hommikul kui viimased pildid said tuunitud ja üles laetud, siis võtsin oma äriplaani ette,mille tähtaeg oli ju juba tegelikult detsembris, aga teen selle lihtsalt väikse viivutusega. Ja nii ma siis istusin läpakas süles diivanil ja keeldusin enne tõusmast, kui äriplaan valmis on. No ja kuramus, oligi kasu tahtejõust. Ilmvõimatuna tundunud kirjalik osa saigi valmis. Nüüd vaja veel mingeid exceli tabeleid teha. Aga ma ei saa nendest kahjuks mitte kübetki aru.  Siis ōhtul kerisin ennast voodisse ja lugesin raamatu läbi. Seekord "Lugu mungast,kes müüs maha oma Ferrari."  Väärt lugemine kõigile. Tundsin kuidas andis mulle niiii palju motivatsiooni juurde oma unistusi püüda ja endaga tegeleda. 

Aga tegelikult lubasin teile ju supiretsepte, sest igal nädalal oli plaanis valmis keeta 2 erinevat suppi. Kuigi kanasuppi tegin juba varem, aga tahtsin seda teiega ikka kindlasti jagada, sest haiguste perioodil on kanasupp imerohi. Isegi mina ja J oleme lõpuks inimesenäod pähe saanud ja ninad pole enam peas nii punased. 

Õige ja hea kanasupi tegemine algab puljongi keetmisest. Jah, peate täitsa ise puljongi keetma, aga selles pole absoluutselt midagi keerulist ja valmib ka üpris kiiresti. Küll aga ise puljongi keetmine on suure tähtsusega, sest esiteks ei saa te muidu supi sisse kana, teiseks annab isekeedetud puljong selle õige maitse ja kolmandaks ongi kondipuljong kõige tervistavama toimega. Ja kui on isu puljongit keeta ja suppi teha ei taha, siis kanast saab teha imemaitsvaid rebitud kana võikusid. Samuti,kui puljongit üle jääb, siis saab seda sügavkülmas grip-koti sees ilusti säilitada.  Oluline on muidugi kana alguses külma vee sisse panna ja keema lasta. Seejärel valada vesi ära ja samuti pesta kana ära. Nii saad mustusest ja bakteritest lahti. Kui palju puljongit teha ei taha, siis võid terve kana asemel kasutada ka kana kintse ja koibi. Fileest puljongit keeta ei saa. Ja parem on puljong eelmisel pàeval valmis keeta, siis jahtunud puljongilt rasva maha riisuda.


Soojendav kanasupp
Puljong: 

1 väiksem kana
2 loorberi lehte
2 sibulat 
3 küüslauguküünt
1 porgand
1 sellerivars
1 tl sidrunheina
Vett,nii et kana ära kataks
Soola

Supi sisse: 

Paar kartulit
Porgandit
Porrut
Lillkapsast 
Kontidest puhastatud kana.
maitserohelist (tilli vms)
↑Kõike seda nii palju,kui potti mahub ↑

Alusta puljongi keetmisega. Selleks lase siis pane kana külma vette ja lase keema. Vala vesi ära ja pese kana. Pane potti uuesti külm vesi ja lisa sinna kana. Suurelt hakitud köögiviljad. Ära alguses soola ja sidrunheina. Keemise ajal tekib supile vaht, riisu seda ära nii palju kui võimalik. Kui kana on pehmeks keenud ja liha hakkab kontide küljest lahti tulema, tõsta kana puljongi seest välja ja tee tükkideks. Maitsesta puljong sidrunheina ja soolaga.Seejärel kurna puljong ja võta sealt endale supiks meelepärane kogus puljongit. Pane puljong potti, lisa sinna külmas vees seisnud kartulid (nii tuleb tärklis välja), tükeldatud porgand, porru ja lillkapsaõisikud. Lase neil pehmeks keeda ja kõige viimasena lisa kana. Vajadusel maitsesta veel suppi ja haki sisse korralikult maitserohelist. 

Teine supp kuulub juba püreesuppide kategooriasse ja sinna natuke erilisemate kanti. Kuna J ema andis jõulude ajal purgi hapukapsast kaasa, tahtsin selle kuidagi ära kasutada. Kodus seisis ka veel bataadikreemi (Skuupi magustoit) tegemisest bataati, seega otsustasin need kaks ühendada. Tundus hea maitsekombo. Magus bataat, mida tasakaalustab hapukapsas. Kui lõpuks supi valmis tegin, tundsin, nagu oleks midagi puudu. Selle lahendas kiiresti soojendav ingver ja chilli, mis on selles supis võtmetähtsusega. :) 




Bataadisupp hapukapsaga
2-3le

250 g bataati
1 tk  sibul
2-4 tk küüslauguküünt
1 spl oliiviõli praadimiseks
200g hapukapsast
vett, nii et koostisosad ära katab.
1 mahepuljongikuubik
3 spl lahjemat toorjuustu
tšillihelbeid
0,5-1tl ingveripulbrit (või riivi värsket)
Sool
Must pipar

Koori ja viiluta bataat. Haki sibul ja üks küüslauguküüs.
Kuumuta poti põhjas veidi õli. Prae bataat koos sibula ja küüslauguga kergelt läbi. Lisa hapukapsas, puljongikuubik, keev vesi ja keeda kõik pehmeks. Püreesta poti sisu. Lisa toorjuust, maitsesta tšilli ja ingveriga ning keeda veel 5 minutit. Serveeri röstitud seemnetega ja soovikorral võid peale lisada ka kanakuubikuid. 




Ma soovin teile mõnusat katsetamist! :)
ja mugimist ka! 





You Might Also Like

0 kommentaari

Subscribe